Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016DELOMELANICON : Nine Gates Of the Kingdom of Shadows !

Η ιστορία των εννέα πυλών της κολάσεως , και του Club Dumas σε πολύ κόσμο απο εδώ μέσα δεν είναι άγνωστη μιάς και η σχετική ταινία του Ρόμαν Πολάνσκυ  ο οποίος μας εχει συνηθίσει σε ταινίες αλλά και μοιραία γεγονότα στην ζωή του σχετιζόμενα με τον μάυρο αποκρυφισμό σε ύποπτο βαθμό!


Το βιβλίο ομολογουμένως είναι υπαρκτό , αυτό άλλωστε το φανερώνουν και οι φωτογραφίες μου στην αρχή του άρθρου , στην ταινία όμως ειναι ενα υπαρκτό μεν αλλά σπάνιο βιβλίο γραμμένο το 1616  την εποχή που οι πυρές της ιεράς εξέτασης καίγανε κάθε τί που εναντιονώταν στην θεοκρατία , και την απολυταρχία του ηγεμονικού κλήρου , απο τον οποιο σώθηκαν όλα αυτά τα σατανιστικά κείμενα που έχουμε στην διάθεση μας σήμερα , μαγικά βιβλία των παπών Λέωντα Γ ' , Ονορίου του Αντιχρήστου , Ουρβανου Η ' κλπ !
Στην ταινία ο Τόρκια το 1616  ζητάει βοήθεια απο τον Λύκο , στα λατινικα Lucifer και γράφουν μαζί ενα υπερφυσικό βιβλίο το οποίο φέρει σφράγισμα κρυφό απο τον ίδιο τον Lucifer , το βιβλίο σπάει σε πέντε διαφορετικά βιβλία τα οποία χάνονται στους αιώνες μεχρι σήμερα  που αρχίζει ο ήρωας μας  ο Τζόνη Ντεπ στην συγχρονη εποχή ενα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού  για να βρεί το πρωτότυπο αυθεντικό βιβλίο , χωρις να ξέρει το νομο της κολάσεως οτι , στο βασίλειο της διαιρέσεως , στα πολλά ειναι το ένα , και στους πολλούς ο ένας , ή για να το πω στην λαϊκη γλώσσα " Ο διάβολος εχει πολλά ποδάρια " κάποια  βέβαια ο ήρωας μας ο Τζόνι Ντέπ, το ανακαλύπτει ......

Αυτή η ιστορία του Πολάνσκυ βασίζεται σε ενα φανταστικό μοτίβο κατάλληλο για μια μέτρια ταινία τύπου αποκρυφιστικού θρίλερ ά λα Πολάνσκυ , πέρα απο την φαντασία όμως η ίδια η ιστορία μου θυμίζει την ιστορία της πραγματικά υπαρκτής ,λεγομένης "Βίβλού του διαβόλου" που γράφτηκε εν μία νυκτή, απο εναν καλόγερο ,που αν δεν έκανε ενα πράγμα θαυμαστό, θα είχε την επομένη το πρωί μαρτυρικό θάνατο απο την Ιερά εξέταση ή δεν θυμάμαι ποιον άλλο, έτσι καταφέυγοντας στα βιβλία μαγείας πού όλα τα μεγάλα μοναστήρια είχαν ( τι ειρωνία ε ? ) οπως και ο αντίστοιχος κληρικός Yorg Sabelicus κάλεσε τον ίδιο τον Λύκο ή πνέυμα του κακού , και αυτός του έφτιαξε τον γνωστό σήμερα , Codex Gigas.
Ένα θάυμαστό βιβλίο τεραστίου μεγέθους εξ' ολοκλήρου απο δέρμα !Περιέχει την αγία γραφή και θρησκευτικά κείμενα , και σε κάποιο σημείο ενφανίζεται μια διαβόλική μορφή !

Ο μύθος λεει πως ηταν ο ίδιος ο Lucifer που έβαλε με τον τρόπο αυτό την υπογραφή τού , ακριβώς οπως θέλει ο μύθος να εχει γίνει για το μυθικό ουσιαστικά βιβλίο Delomelanicon το οποιο βλέπουμε να περιγράφεται στην ταινία 9 Gates !

Πολλοί θα θεωρήσουν απλή καλογεριστική παραξενιά , ίσως και φολκλόρ της εποχής την μορφή του δαίμονα μέσα στο συγκεκριμένο βιβλίο , αλλος ενας τρόπος χειραγώγησης της ευπιστης μάζας με χαλκευμένα στοιχεία και παραμύθια με μάγους και δαίμονες!

Αυτό θά έλεγα ότι θα μπορούσε να ισχύει αν δεν είχα ξανασυναντήσει την ίδια διαβολική μορφή σε περγαμηνή με θέμα τι άλλο , ενα ξόρκι και χάρτης για να βρεθεί και να ανοιχτή τι άλλο απο το λεγόμενο Στύγιο Περασμα !..... Ή Πυλη της κολάσεως !Πάμε τώρα στο Delomelanicon που ειναι ελληνικά  Δηλό ( εξου και η νήσος Δήλος )  Μέλας Εικων , δηλαδή η  " εμφάνιση της μάυρης εικόνας " ......Μάυρη εικόνα ονομάζεται , πέραν φυσικά του βασιλείου των σκιών που λεει συνοδευτικά ο τίτλος του βιβλίου ,  ο χώρος στον οποίο οδηγεί το Στύγιο πέρασμα , εκεινο το αχανές πεδίο του πατέρα του σκότους και της Αβύσσου των υδάτων.
Με μια λέξη "Νυξ " ή για τους ινδουίστες Κάλι , η αρχέγονη θεά αρχή των πάντων η αιώνια ζοφερή νύχτα που απλώνεται πάνω απο εναν μαυρο απεραντο ωκεανό αυτος ειναι ο τόπος που που ονομάζεται σε αυτο το βιβλιο ως το Στύγιο Πέρασμα !

Στους λαους της Κεντρικης Αμερικής συναντάται η αναφορά σε μια εποχή της δημιουργίας του κόσμου που ονομάζεται " Εποχή του καπνισμένου Καθρέφτή " στον μυθο των πέντε ηλίων της δημιουργίας ( ο πέμπτος είναι αυτός που ζούμε τώρα ! ).....Αλλά και στον ινδουίσμο ο υπέρτατος Βράχμα ο δημιουργός συνδιαλέγεται με τον εαυτό του μην έχοντας ως υπέρτατη αρχή αλλον να συνδιαλαγεί πέραν απο τον ίδιο του τον εαυτό ,μέσα απο εναν μάυρο καθρέφτη !
Είναι περίεργο και ομολογώ πως με έχει καταπλήξει η συνεχής επιστροφή σε μύθους , δοξασίες και τελετές μαγείας αρχαιων  λαών που εζησαν γύρω απο την σημερινή πόλη του Μεξικό τις οποίες συναντώ κατ' επανάληψη στην σύγχρονη , υποτίθεται μεσαιωνική δαιμονολογία που επιβίωσε μέχρι σήμερα στην Ευρώπη !

Ξεκινάω μια έρευνα απο την Μεσοποταμία για τον Ασταρώθ και καταλήγω στους Μάγιας της κεντρικής Αμερικής , ξεκινάω μια έρευνα πάνω στον Lucifer  με αφετηρία την Ισπανία του μεσαίωνα και ξανά καταλήγω στο ίδιο μέρος και στους ίδιους λαούς !!!
Αφετηρία και επίκεντρο της κολάσεως φένεται και ας μην φέρεται , η αρχαία κεντρική Αμερική ,αν με ρώταγε κάποιος που ειναί η πύλη της κολάσεως θα έλεγα με σιγουριά στην Κεντρική Αμερική , καί ίσως στον ίδιο τον τιτάνιο ναό του θεού του Θανάτου ,τα ερείπια του οποίου κοσμούν το ακριβές κέντρο της πόλεως του Μεξικο !!!

Αυτά για την μυθολογία της μάυρης εικόνας....
Ο καθρέφτης φυσικά των μύθων αυτων ολων ,ειναι τα στύγια ύδατα που ζοφερά και ερεβώδή ατάραχα στην απεραντοσύνη τους , καθρεφτίζουν την θεία εικόνα του υπέρτατου όντως.
Έτσι ο θνητός επαφίεται του θεού δια μέσω του ύδατος της Στυγός !
Ενα ισχυρό μαγικό αντικείμενο πού είχε ακριβώς αυτην την μαγική χρήση και χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα στην Αμερική , την Ρωμη και την Ελλαδα ως καθρέφτης , γεγονός που του έδωσε και το όνομα που έχει μεχρί σήμερα , ειναι το ηφαιστιακό γυαλί Οψιδιανός .
Το όνομα του παράγεται απο το " Όψη," που ειναι ακριβώς η αντανάκλαση του προσώπου πάνω στο μάυρο αυτο γυαλί.
Επειδή όμως η όψη παρουσιάζεται μάυρη , όπως και η αντανάκλαση του θεού στα στύγια ύδατα , ο Οψιδιανος ονομάζεται ο ίδιος Delomelanicon!


Η μαγική χρήση του Οψιδιανού σαν Πύλη , από και πρός τον κόσμο του βασιλείου των σκιών , και της κολάσεως ειναι αρχαία σκοτεινή υπερβατική γνώση με δυνατότητες που ξεπερνούν την ανθρώπινη λογική και αγγίζουν την φαντασία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου