Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017



                         

 ¤              ★ΟΙ ΝΥΜΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΥΓΟΣ ★             ¤
Μέρος Β.



Ο Λάμπρος , ο Δημήτρης και κάποιοι άλλοι απο τους φίλους που μοιραζόμαστε αυτήν την περιπέτεια κοιτούσαν σαν μαγεμενοι στην τηλεόραση το Suspiria ψάχνοντας τα κρυμμένα νοήματα που έκαναν αυτήν την χαμηλού προϋπολογισμού ταινία με τα ψεύτικα εφέ  ,να γίνει ταινία σταθμός στην Ιστορία του κινηματογράφου .

Ο Δημήτρης ρωτούσε συνέχεια γιατί αυτή η πατάτα είναι τόσο υπέρ εκτιμημένη και ο Λάμπρος μορφαζε δηλώνοντας άγνοια.

Η ταινία αν και ορισμός της βλακείας άφησε εποχή ομολογουμένως , αλλά η μαγεία που κρύβει μόνο ένας τυφλός θα δεχόταν αδιαμαρτύρητα οτι προέρχεται απο το σενάριο , τα εφέ ή τις ερμηνείες , κάτι βαθύτερο κυριολεκτικά σε4 υπνωτιζει και σε καθηλώνει .
Η μαγεία προέρχεται κατα την γνωμη μου απο αυτές στις οποίες αναφέρεται:

Mater Lacrhymaroum * Mater Suspiriorum * Mater Tenebrarum .
Μητέρα των δακρύων * Μητέρα των Στεναγμών * Μητέρα του Ερέβους.

Μορφές που αναδύονται απο τον Άδη φέρνοντας μαζί τούς τον Θάνατο , εφιαλτικές και αποτρόπαιες ( θα έπρεπε να είναι , αλλά δεν είναι !)



Μητέρα των δακρύων .
Η πιο ισχυρή από τις τρείς  πανέμορφη αναγνωρίζεται εύκολα απο την άδεια της καρδιά και την ακόρεστη απληστία της για υλικά αγαθά , ότι πολυτιμότερο , οτι ομορφότερο το θέλει δικό τής σαν θεοτητα στο Βουντού είναι η Erzulie Freda λατρευεται και ως Maria Dolorosa ουσιαστικά πρόκειται για την αρχαιοελληνική θεα Αφροδίτη Χρυσία , δεν εκπορνευεται μεν αλλά παντρεύεται απο συμφέρον τον πιο γέρο και πάμπλουτο που θα βρει για να τον σκοτώσει.
Τόπος κατοικίας της  με την κινεζική μυθολογία (ειναι η νύμφη Αλεπού ) που κατοικούσε στο νησί Κουκουνάρι στην άκρη του ωκεανού την δεύτερη Ωγυγια που αναφέρεται απο τον Όμηρο.
Σήμερα είναι το Γιουκαταν και συγκεκριμένα το σπηλαιωδες συγκρότημα Λολτουν.



Mater Suspiriorum * η Μητέρα των στεναγμών.

Μαύρο πένθιμο ένδυμα , παγερά μάτια και χλωμή σαν το θάνατο. 
Αυτή είναι η αποκαλούμενη Μαύρη Βασίλισσα η μεγαλύτερη και σοφοτερη απο τις τρείς , η σκληρότερη απο όλες και αυτή που φροντίζει να παραμένουν αθανατες με έργα σκοτεινής μαγείας. 
Είναιξ η Λίλιθ που θυσιάζει νεογέννητα μωρά για να πιούν το αίμα τους οι τρείς , το ελιξήριο της ζωής και της ομορφιάς τους

Στην λατρεία του Βουντού αναγνωρίζεται ως η Erzulie Dantor.

Η Μητέρα των στεναγμών αν και ηταν απο πάντα βασίλισσα , αρχικά δεν ήταν ούτε μαύρη ούτε σχετιζόταν με το θάνατο , βασίλισσα την βρίσκουμε στην αρχαιοτατη μορφή της θεάς Εκάτης πριν αυτή ενωθεί με την εντελώς διαφορετική οντότητα του σκότους που είναι η Ενοδία , ενα δαιμονικό φτερωτό ον τύπου ζόμπι του αστρικου επιπέδου η οποία αν και εχει θεωρηθεί ως θηλυκή όψη του Ερμή , δεν είναι .

Η Εκάτη αρχικά ήταν θεότητα της φωτιάς και η βασιλεία της ηταν στην χώρα του σκότους , την γνωστή μέχρι σήμερα ως Σκοτία.
Πραγματικά εκεί την βρίσκουμε βασίλισσα Μπριγκίτ , έχει σύζυγο και γιούς τρανους πολεμιστές.
Το Βασίλειο της είναι σε σπήλαια και αυτό θα έπρεπε να διερευνηθεί απο αρχαιολόγους για την αποκάλυψη ύπαρξής μεγάλων υπόγειων αστικών μονάδων τρομακτικής αρχαιότητας.

Η Μπριτζιτ ηταν θέα όσων εργάζονταν με την φωτιά , οτι ειναι σήμερα οι αρχιτέκτονες με την μασονία ήταν τότε για τούς σιδεραδες που ηταν ιεροί επαγγελματίες. 

Το όνομα της κελτικης αυτής θεάς σημαίνει " η τριμορφη "  όνομα που θα συνεχίσει να την συντροφεύει ως ελληνική Τριμορφος Εκάτη , αν και η λέξη Εκάτη δεν είναι όνομα αλλά επίθετο που δηλώνει τον εκλεκτό .
Έτσι ουσιαστικά η Μπριγκιτε συνεχίζει να ονομάζεται έτσι όπως λεγόταν με την προσθήκη του επιθέτου " Εκλεκτή"

Μέχρι και σήμερα στο Βουντού λατρεύεται με το ίδιο όνομα .


Σήμερα η Μπριτζιτ είναι θεότητα του θανάτου ανάλογη της ελληνικής Εκατης , άγνωστο παραμένει το γιατί και πόσο παλιά μετατράπηκε η ζωοδοτρα θεά της φωτιάς και της μεταλλουργίας σε Νύμφη του Θανάτου !

Στην αρχαιοελληνική μυθολογία οι νύμφες της Στυγός αναφέρονται στο ταξίδι του Περσέα για την αποστολή του να αποκεφαλιση την Μέδουσα. 

Ο Περσέας για να τις βρει ταξίδεψε ως την Υπερβορεια όπου και συνάντησε τις γραίες οι οποίες ζούσαν σε μια γη απολιθωμάτων οστών ζώων και ανθρώπων και ηταν οι μονές που γνώριζαν που βρισκόταν οι Στυγιες Νύμφες που κατείχαν τα " όπλα του Άδη ".

Ο Χιτώνας αορατότητος του Άδη ή Κυνή όπως λεγόταν το σκυλοτομαρο το οποίο σε ορισμένα νομίσματα φαίνεται να φοράει ο Ηρακλής η λεγομενη Κυνή Δορά δεν εχει την ιδια σημασια φορεμένη ολόκληρη , με τα στρατιωτικά είδη της εποχής που κατασκευάζονταν απο δέρμα σκύλου.

Το σκυλοτόμαρο όπως και η λεοντή ειναι αποδεικτικά μύησης , ο Αδης ως Αυδης σημαίνει αόρατος , με μια μικρή αλλαγή στην λέξη η ερμηνεία γίνεται " αυτός που μιλά ορθόφωνα " αυτά τα παιχνίδια με τις λεξεις δειχνουν οτι πρέπει να ερμηνέυσουμε επι της ουσίας και οχι επιπόλαια και επιφανειακά την χρήση του σκυλοτόμαρου ,λαμβάνοντας υπόψη οτι ο μάυρος σκύλος ήταν ιερό ζώο και συνοδός του Αμμωνα Δια ( ημέτερος Διας ή ξένος ως προς τον αρχαίο Δια ) γνωστός και ως Μαμμωνάς.
Η σχέση της Κυνής δοράς με τους Κυνίδες και το άστρο του Κυνός ειναι σίγουρη αλλα δεν μπορεί να αποδειχτή μεσα απο αυτην εδω την ανάρτηση, οπότε οποιος ενδιαφερεται ας το ερευνήσει κατ' ιδιαν.

Ο Περσέας μυούμενος ήρθε σε επαφή με αρχαία  κρυφή γνώση περι ενεργειών της γής , μια γνώση τοσο παλαιά που συναντάμε στα σανσκριτικά κείμενα τις πρώτες αναφορές στα δυο βασικά τελουρικά ρέυματα της γής τα ονομαζόμενα Ιδα και Πιγκάλα , οι δυο φλέβες της γής η αριστερή και η δεξιά που ζωοποιούν τον πλανήτη.

Το ρέυμα Ίδα θα γίνει στα ελληνικά Ίδη και θα το δούμε να σχετίζεται με συγκεκριμένα όρη στην ελληνική Κρήτη ( Ιδαίον Όρος) στο οποιο ανατράφηκε ο μικρός Ζέυς , και στην Τροία στο ιερό όρος Ιδη με το σπήλαιο της θεάς Κυβέλης και το μάυρο ξόανο της , παράλληλα είναι η τοποθεσία απο οπου οι θεοί παρακολουθούσαν την άλωση της Τροίας εξ'αιτίας της απληστίας της Αφροδίτης .

Ο Πέρσεας μαθαίνοντας αυτά που πραγματικά εγιναν στην ιστορία της γής του Τυρ την Τύρλαντ ή Τροία και το πως οι εξόριστοι ηγεμόνες Πρίαμος  και Σιβυλα με τους υπόλοιπους γιούς τους  ταξίδεψαν προς βορεινά μεταφέροντας και μεγάλο μέρος της τεχνολογίας τους  , γεγονότα που εχω μελετήσει και δημοσιευσει σε παλαιότερο άρθρο μου :

http://www.adamakismellontologos.gr/index.php/9-2017-03-23-18-29-35/33-axis-mundi

Ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο , πέρασε απο τις λεγόμενες " Ελληνικες Αλπεις " ή Πέρασμα του Ηρακλή της οροσειράς των Αλπεων απο το σημείο στο οποίο υπήρχε πανάρχαιος ναός του Διός με ιερό περίβολο απο δρύς και απο εκει συνέχισε προς Γερμανία .

Η ιδέα οτι ο Πέρσεας πέρασε στον Αρκτικό κύκλο ειναι άστοχη ,  λαμβάνοντας υπόψη όμως οτι γνώριζε οτι οι μύθοι σήμερα φανερώνουν τοτε οι Γραίες μυθολογικά και λογικά αντιστοιχούν στις σκανδιναυικές Νόρνες , το ότι ο Πίνδαρος αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη βορεινή τοποθεσία γεμάτη απολιθωμένα οστά ζωων και ανθρώπων , μας δείχνη ακριβώς τον τόπο απο οπου πέρασε ο Περσέας απο την Γερμανία , τόπος που υπάρχει μέχρι και σήμερα και είναι ακριβώς οπως τον περιγράφει ο Πινδαρος.

Δείτε εδώ : http://www.dinopark.de

Η γή τών Νόρν οπως φανερώνει και το όνομα είναι η Νορβηγία , εκεί ήταν ο τόπος των Ιερειών ( ερμηνεία του επιθέτου Γραίες ) συγκεκριμένα στην πόλη Νόρντεν της οποιας το ονομα θα πει εκτος του αυτονόητου , Ιερό κέντρο του Βορά - κάποιο ιερό κέντρο για το οποίο δεν γνωρίζουμε σήμερα την ύπαρξη του που ούτος ή άλλος ήταν και είναι μυστική , ξέρουμε όμως οτι ήταν υπόγειο κέντρο , πιθανότατα κάποιος ναός ή και ολόκληρη υπόγεια πόλη.


Οι Νόρνες ( Σίβυλες ) ή Ιέρειες/ Γραίες σχετίζονται με το ιερό δέντρο της Δρυός , το πηγάδι και το σπήλαιο ολα αυτά τα στοιχεία που μας οδηγούν στο τελουρικό ρέυμα Ίδα.

Η απουσία του νερού σαν επίκεντρο της λατρείας και των νεκρικών κυρίως προσφορών που θα δούμε λίγο πιο κάτω σε αλλο τόπο δηλώνει οτι οι Νόρνες δεν ταυτίζονται με τις Στύγιες Νύμφες αλλα με τις γραίες που θα στείλουν τον Περσέα στην γειτονική χώρα της Σκοτίας στην Μεγάλη Βρετανία εκεί που θα βρεί τις Στύγιες Νυμφες στην χωρα του Σκότους .


Γριές στην όψη με πορφυρά μαλλιά και μάυρους μανδύες οι Στύγιες Νυμφες είναι οι ίδιες τρείς μάγισσες που μετά τον Περσέα μας τις παρουσιάζει ο Σαίξπηρ στην Λαίδη Μακμπέθ.


Οι τρείς μάγισσες ή οι Παράξενες αδερφές οπως αλλιως λέγονται εν αντιθέση με τις Νόρνες είναι πραγματικά γριές και τρομακτικές.
Σκυμένες πάνω απο ένα χάλκινο καζάνι που είναι το σύμβολο της Μπριγκίτ στην όψη της ως θεότητα της μαγείας , είναι η ίδια η Τρίμορφος Εκάτη ή Μπριτζίτ ή Μητέρα των Στεναγμών.


Αυτές κρατούν τα "όπλα του Αδη " κυριολεκτικά και μεταφορικά , κυριολεκτικά γιατί εκείνη την εποχή συνήθιζαν να ρίχνουν στο νερό των βάλτων τα όπλα των νεκρών πολεμιστών οπότε μπορούμε να φανταστούμε ως ιδανική πηγή δωρεάν οπλισμού για τον Περσέα τα ιερά βρομόνερα ,

 και απο την αλλη στην Αγγλία πρωτοεμφανίστηκε το πρώτο σιδερένιο σπαθί σε μια εποχή που ολοι οι άλλοι είχανε χάλκινα ή μπρούτζινα ,  ίσως αυτος ο λογος οδήγησε τον Περσεα εκεί εφόσον χρειαζόταν ειδικό ξίφος για να κόψει τον σκληρό λαιμό της Μέδουσας..

Οι Γραίες ( Ιέρειες ) ήταν αδερφές των τριών γοργονών ( Ιεροί γόνοι ) δηλαδή των πριγκηπισών αρχιερέων της μητριαρχικής εκείνης εποχής , ίσως για αυτο δεν προδωσαν στον Περσεα την θέση των αδερφών τους πραγμα που κάνουν οι σκοτεινές Στύγιες Νυμφες !

Ετσι ο Περσέας καταλήγει στην τόσο γνώριμη απο τα τακτικά ταξίδια του θεου Απολλωνα εκεί , στην Υπερβορεία οπου βρίσκεται η Μεδουσα ( η φύλακας ) την οποία και σκοτώνει.

Η ταινία του Αρζέντο γεμάτη μασονικά σύμβολα και μυνήματα που σίγουρα ήταν και το κλειδί της "σκόπιμης επιτυχίας"  δεν φανερώνει τίποτα απο αυτά , αν και η χρήση του ονόματος Ελενα Μάρκος σε μία απο τις αδερφές καθώς και η ελληνική καταγωγή της σίγουρα σχετίζεται με την Αφροδίτη  μεσω της Ελένης του τρωικού πολεμου και φυσικά την Ερμιονη κορη της Ελενης που οδηγεί στους Ερμιόνες φύλακες των μυστικων του βορά που ανακαλυψαν τους ρούνους .


Εκείνη την στιγμή ο μαγικός μου καθρέφτης σταμάτησε να μου δείχνη τόπους και χρόνους αλλοτινούς και στο γυαλί του πάγωσε η εικόνα μιας σκηνής απο την ταινία .
Γύρισα απότομα προς την παρέα φωνάζοντας " κοιτάξτε εδω...κοιτάξτε εδω "  κάνοντας τους να πανικοβληθούν μετά απο τόσες ώρες μακρας σιωπής μπροστά στο κρύο γυαλί του καθρέφτη των πνευμάτων.

Κοιτάξαν ολοι στην οθόνη και τότε καταλάβαν...



Συνεχίζεται Μέρος Γ
ΤΑΩΣ ΜΑΛΚ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΒΑΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΩΣ ΘΕΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου