Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

★.   Ίληξ.    .★

Ο Ίληξ (Λατ.: Ilex), ο οποίος απαντάται στα ελληνικά και ως ελαιόπρινος, λιόπρινο και αρκουδοπούρναρο ή και ως «ου» (από το γαλλικό houx) είναι γένος φυτών της οικογένειας των Οξυφυλλοειδών (Aquifoliaceae) που περιλαμβάνει πολυάριθμα είδη αειθαλών ή φυλοβόλλων θάμνων και δένδρων.

Ο Ίληξ είναι ένα απο τα φυτά που χρησιμοποιείται ως φύλακας και προστάτης του σπιτιού.
Ενα μικρό μάτσο με κλαδάκια γεμάτα φύλα και καρπούς πάνω απο τον παραστάτη της πόρτας αρκεί για να "έλξει" αγαθά πνεύματα στο σπίτι κρατώντας σε απόσταση τα κακόβουλα σκοτεινά ανάμεσα στο θερινό και το χειμερινό ηλιοστάσιο.
Η ισχύ της εξουσίας του πιστεύεται ότι ξεκινά απο το Θερινό ηλιοστάσιο μέχρι τον χειμώνα που τα πάντα σκοτεινιάζουν , παγώνουν και τα δέντρα μένουν γυμνά.

Ο Ίληξ είναι φύλακας του σπιτιού , απομακρύνει κακοποιά πνεύματα ,και κεραυνούς , την κακοτυχία και προστατεύει προειδοποιώντας διαισθητικά τον κάτοχο του για τυχών δηλητήρια , ενώ πιστεύεται πως ημερώνει τα θηρία .

* ] According to Cunningham Scott, stated in his "Encyclopedia of magic(k)al herbs"

Η ιερότητα του φυτού πρώτο συναντάται στην γιορτή  Yule  στα αρχαία Saturnàlia , απο εκεί το πήρανε οι χριστιανοί και το ονόμασαν Holly δηλαδή " Ιερό φυτό " και το ταύτισαν με τον Ιησού Χριστό για αυτό και είναι απαραίτητο στόλισμα των Χριστουγέννων για κάθε σπίτι.

Το Holly όπως λέγεται στους βόρειους λαούς συναντάται επανειλημμένα σε πίνακες με αγίους ( αγιογραφίες ) , ένα καλό παράδειγμα είναι η αγιογραφία ανώνυμου ζωγράφου , που είναι γνωστή ως  "Master of the Holy Family " ο οποίος ζωγράφισε επτά φύλλα  Holly στο τρίπτυχο ζωγραφικής που απεικονίζει  τη ζωή της Παναγίας, ( εικόνα 2 )  που ονομάζεται «Επτά χαρές της παρθένου ».


Συμβολικά τα  χλωμά λευκά λουλούδια της Holly παρουσιάζονται εδω ως σύμβολο της γέννησης , και την αθωότητα του Χριστού, ενω τα κόκκινα φρούτα  συμβολιζουν  το Αίμα του Χριστού, και, τέλος, τα ακανθώδης φύλλα είναι συμβολική του ακανθώδους στεφανιού του Κυρίου.

Στον αποκρυφισμό είναι αρσενικό φυτό ,στοιχείο του είναι η φωτιά  και υπόκειτο στην κυριαρχία του πλανήτη Αρη .

Στην μαγεία χρησιμοποιούμε τρία είδη ως επί το πλείστον, ένα από τα οποία είναι ο Ίλυξ ο Οξύφυλλος ή Αρκουδόπούρναρο .

Το δέυτερο είναι το Ilex opaca, ή American Holly  το οποίο διαφέρει βοτανικά από την προηγούμενο μόνο σε εναν ταξινομικό δείκτη,  στα φύλλα οι άκρες εδώ δεν έχουν αγκάθια, και τα δύο αυτά είδη χρησιμοποιούνται εναλλακτικά.

 -  Το τρίτο είδος είναι το Ilex parguaruensis
απο το οποίο παράγεται το γνωστό τσάι Μάτε της Αργεντινής , και αλλων χωρών ... γνωστή και ως Yerba Mate ( Μητέρα των βοτάνων ) στην γλώσσα των ιθαγενών στη Νότια Αμερική, που χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγεία της Santeria και του Πάλο, γνωστο και ως Palo Espanta Muerte, και παρά το γεγονός ότι άλλα είδη του ίδιου φύλου, δεν εχουν μαγικές αντιστοιχίες με το κοινο Holly, χρησιμοποιούνται στην ιατρική των βοτάνων όπως αναληπτικά, αναλγητική, αντι-ρευματικές και έχουν μερικές άλλες δευτερεύουσες χρήσεις.

Εδώ είναι μερικές από τις συνταγές
(ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσετε το Holly)

Φύλακας της πόρτας :
 Φτιάξτε ένα βρόχο από κλαδιά  Holly  μαζί με ρίζα Αγγελικής της Αρχαγγελικής  και τρεία κορδόνια του Διαβόλου ( Polygonum amphibium var. emersum (Longroot smartweed)
Αυτού του είδους φυλαχτά φύλακας  για την πόρτα, στο Hoodoo ονομάζονται Gris Gris, και θα εξασφαλίσει την απόλυτη προστασία στην είσοδο, όπου κρεμάστηκε στο ανώφλι της πόρτας.

ΛΑΔΙ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
( Για να αλοίφουμε κεριά , να ραντίζουμε ξόρκια και τις γωνίες του σπιτιού )

• Holly φύλλα & σπόρους • Κύμινο • Λευκό τριαντάφυλλο ή λευκα ροδοπέταλα • ρητίνη λιβάνι κίτρινο • Benzoin ρητίνη .
Ελαιόλαδο ή έλαιο αμυγδάλου.
 Αν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιβάνι και Βενζόη αιθέρια έλαια αντί της ρητίνης.
 Ή, προαιρετικά Θα μπορούσατε να βάλετε λάδι σάνταλο και δεντρολίβανο η αιθέρια έλαια για  ωστε νσ επιφέρει την ειρηνη , ανυψώνοντας τους κραδασμούς

Σκόνη για εξημέρωμα των θηρίων :

Συνδυάστε :
Holly φύλλα • μαρρούβιο • Λεβάντα όλα ξερά κοπανισμένα να γίνουν λεπτή πούδρα, πασπαλίζουμε μπροστά μας , ή το φυσάμε στα ζώα και τα ζώα, υποτάσονται εισερχόμενα σε ειρηνική και ήρεμη κατάσταση.


Μελλοντολόγος Ευάγγελος Αδαμάκης , προσωπικός σύμβουλος της αυτού μεγαλειότητος της βασιλίσσης Elizabeth II.


Κρυσταλλομαντεία * Χαρτομαντεία * ισχυρή ικανότητα τηλεψυχικής!
Επίσκεψη μόνο με ραντεβού 50€ .
★ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 20€ ★

Σας περιμένω όλους απο Ελλάδα - Κύπρο - Γερμανία να μου τηλεφωνήσετε στο 215 555 7893 για να σας δώσω συμβουλές ,και να σας αποκαλύψω μυστικά με ακριβείς και έγκυρες προβλέψεις.

* Χαρτομαντεία με κλασσική τράπουλα .

* Κρυσταλλομαντεία - με γνήσια κρυστάλλινη σφαίρα.

* Μολυβομαντεία ( Γνήσια τούρκικη kursun )

* Ισχυρά ξόρκια & Φυλαχτά αγάπης .

* Καθάρισμα Άυρας & Αρνητικών επιρροών
.
* Ξεμάτιασμά Κωσταντινουπολίτικο με μαντήλι ή με γαρύφαλλα.

Εξυπηρετώ ολόκληρη την Ελλάδα και Κύπρο συμβουλές προβλέψεις μέσω τηλεφώνου με προπληρωμή 20€ μέσω :

★ Κατάθεση των χρημάτων στον λογαριασμό μου Εθνικής Τραπέζης.

★ Τηλεφωνική / ταχυδρομική επιταγή

★ Western Union ταχυμεταφορά χρημάτων.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΗ ΜΕ ΣΟΛΟΜΩΝΙΚΗ !

Ερωτική επαναφορά προσώπου με πνευματισμό , αποτελέσματα εντος οκτώ ημερών  100% επιτυχία √

ΕVAN"S ADAMAKIS
ΈΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 700€
Τηλ 215 555 7893 & 215 555 7550


Διεύθυνση γραφείου μελλοντολογίας Ευάγγελου Αδαμάκης & Συνεργάτιδας.
1 Athanaton st
7520 Xylofagou
Cyprus


http://www.adamakismellontologos.grMedium Evan's Adamakis ~~~°

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου