Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017


★ ΑΓΓΕΛΟΣ ★

Η σημερινή θεότητα που γνωρίζουμε ως Εκάτη ( Βασίλισσα ) είναι η μίξη διαφόρων και διαφορετικών αρχαιοτέρων θεοτήτων.

Η εξωτερική μορφή με τις δάδες ( μία σε κάθε χέρι ) ανήκει στην αρχέγονη δαδυφόρο ή Εωσφόρο Αρτέμιδα , εξού και οι κύνες που φέρονται να είναι συνοδοί της.

Μια άλλη θεότητα είναι η Ενοδία η οποία μάλιστα έδωσε και το όνομα της στην Ενοδία Εκάτη χωρίς ουσιαστικά να είναι το ενα και το αυτό πρόσωπο.

Η Ενοδία θεά που σχετίζεται καθαρά και μόνο με την Νεκρομαντεία έχει τα χαρακτηριστικά που ξέρουμε για την Λίλιθ ως βαμπίρ.

Μελαχρινή με παγωμένο βλέμμα χλωμή σαν το θάνατο ή Ενοδία είναι ενα βαμπίρ το οποίο συνοδεύεται απο ψυχές νεκρών και αστρικά ζόμπι ή κυριολεκτικά ζόμπι , το όνομα της σήμερα στο βουντού είναι Αίδωνέα και δεν ταυτίζεται με την αντίστοιχη εκεί Εκάτη  .

Η Ενοδία εμφανίζεται φέρουσα όφις οπως υποτίθεται οτι εμφανίζεται και η Λιλιθ
,πράγμα για το οποίο διαφωνώ κάθετα.

Η μορφή με τα φίδια σε αρχαία σκοτεινή μάγισσα που απο ιέρεια της Αθηνάς ασπάσθηκε το πιο σκοτεινό βουντου θυμίζει την μυθική Μέδουσα  , η οποία επίσεις σε πραγματικό χώρο και χρόνο σχετίζεται με  "τέτοιου είδους υπερφυσικές δραστηριότητες " σε συγκεκριμένη τοποθεσία πλησίων του Αρδηττού λόφου στην οποία αναφέρεται η ύπαρξη στην αρχαιότητα του λεγόμενου Βρυκολακονησιού  πάνω στο οποίο ηταν χτισμένος ναός της Εκάτης δίπλα σε ιερό σπήλαιο , στο μέρος εκείνο ακριβώς που σήμερα βρίσκεται η Αγία Φωτεινη στο Βρυκολακονήσι το οποίο μετονομάστηκε σε Βατραχονήσι.
Ένας αποκομμένος όγκος γης στο μέσο δυο ποταμών στον οποίο περνούσες μονο μέσω μιας γέφυρας ,και στον οποίο δεν πιστέυω οτι θάβονταν βρυκόλακες οπως εχω διαβάσει σε βιβλία σχετικά με την εττυμολογια των τοπονυμιων ,αλλά εμφανίζονταν κάποιες νύχτες ως συνοδοί της τρομερής Ενοδίας ή Μορμούς που δαγκώνει τα άλογα.Ο χώρος προφανώς ηταν καταφύγιο για κουρασμένους ταξιδιώτες λογο του ναού , του σπηλαίου , και των πηγών αλλά κανένας δεν τους ξανάβλεπε .

Τα φαντάσματα τους έμπαιναν στον στρατό της Ενοδιας που δεν νομίζω οτι θα πρέπει να σχετίζεται με την άλλη βασίλισσα την Περσεφόνη , χωρίς όμως να μπορώ να το αποκλείσω γιατί βάση μύθων αυτές οι δυο μορφές ταυτίζονται δηλαδή η Περσεφόνη ( Φερέπαφα ) με την Μέδουσα .

Η Αγία φωτεινή ονομάστηκε έτσι απο την παρουσία στο χώρο υπερφυσικού φωτός , το λεγόμενο Μορμολύκιο το οποίο ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα ανοίγματος διαστατικής πύλης απο την οποία εξέρχεται η Μέδουσα για να τραφεί με το αίμα αλόγων που αφήνονταν ως προσφορά στο νησί ή περαστικών που μην ξέροντας κατέφευγαν στο μπαζομένο πια σπήλαιο.

Όλη αυτή η δραστηριότητα με κάνει να πιστεύω οτι η ιδέα της περιπλανώμενος Ενοδίας ξεκίνησε απο την παρουσία της Αγίας Φωτεινής σήμερα ,  Ενοδίας Εκάτης κατα την αρχαιότητα στο συγκεκριμένο τόπο , χωρίς ουδέποτε αυτή να απομακρυνθεί των υδάτινων ορίων του νησιού εφόσον ως γνωστόν τότε , οι νεκραναστημένοι δεν περνάνε τρεχούμενο νερό .

Αγγελος : Μια απο τις σπάνιες  αρχαιότατες μορφές της Εκάτης για την Ελλάδα η οποία όμως συναντάται αυτούσια στο Βουντού είναι ή μορφή της ως Άγγελος κόρη ( εικόνα).

Άγγελος του θανάτου και ψυχοπομπός απο την μιά , απο την άλλη ηταν στην αρχαιότητα για την Ελλάδα και είναι τώρα ακόμα στο Βουντού θεότητα των βοτάνων για θεραπεία.

Η Άγγελος ( Εκάτη) με μάυρα φτερά κόκκινα στο εσωτερικό τους περιγράφεται ως τρομακτική στην οψη με δόντια βρυκόλακα συνοδεύεται απο τις Κύρες στα πεδία των μαχών και τρέφεται απο τους ψυχοραγούντες ( τους κλέβει τον χρόνο ζωής που θα ζούσαν αν δεν ηταν άωροι , γιατί σύμφωνα με τον συμπαντικό νόμο ο θάνατος εκτός προκαθορισμένου χρονου ακόμα και για την πιο ευγενική και αλτρουιστική ιδέα είναι καρμικό ατόπημα).
Οι κυρες ρουφάνε το αίμα και η Άγγελος την "ζωή" που δεν πρόλαβαν να ζήσουν οι δολοφονημένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου