Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Φαντασία και μαγεία ★
* ( Κατα φαντασία μάγος)*

Διαβάζω όλο ένα και περισσότερες συνταγές που λένε  κάνε αυτά και αυτά τα πράγματα (άναψε κεριά ή λιβάνι , ανακάτεψε ζαραχόνερο ) και φαντάσου , οραματίσου αυτό που θες και θα γίνει !

Λυπάμαι που θα σας απογοητέψω φίλοι μου καλοί ,αλλά αυτή η ψυχολογική βλακεία αν υπήρχε έστω και μία στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να λειτουργήσει , τότε τα παιδιά που είναι exper  σε αυτό το είδος παιχνιδιού , πρώτον θα είχαν όλα υπερφυσικές δυνάμεις και δεύτερον θα είχαν αλλάξει τον κόσμο.

Κατα φαντασίαν μάγοι όλοι είμαστε απο λίγο έως πολύ , με την φαντασία όμως μάγος δεν έγινε ποτέ κανένας, ταχυδακτυλουργός μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε άνω των πέντε ετών , αλλά αυτό δεν είναι μαγεία.

Σαν τα μανιτάρια  φυτρώνουν μάγοι και ψυχικοί σύμβουλοι που πουλάνε " Φαντασία " , τεχνικές αφθονίας και εύκολου πλουτισμού , που όμως σε αυτούς δεν λειτούργησαν για αυτό και αναγκάστηκαν να εργάζονται έστω πουλώντας φούμαρα .

Απο την άλλη όμως δεν είναι ύποπτο ,που ξαφνικά αυτές οι τεχνικές αφθονίας ,κλπ,  βασίζονται σε βιβλία και σεμινάρια κάποιων ξενόφερτων ειδικών , των οποίων οι σοφές γνώμες και γνώσεις αλλάζουν κατα το ρου της μοδός ?

Πόσα βιβλία εκδόθηκαν για τον Φέγκ Σουί στην Ελλάδα όταν ήτανε της μοδός ?

 Ποσά ειδη χρυσοπληρώθηκαν για να αποδειχτούν άχρηστα ?

Και τέλος , πόσοι πλούτισαν απο αυτές τις τεχνικές απο όσους τις χρησιμοποίησαν ?

Είναι φανερό οτι υπάρχει εκμετάλλευση της ανθρωπινης ευπιστίας , και πάντοτε υπήρχε , αλλά αυτή ακριβώς η κριτική Ανικανότητα και η παντελής ψυχική ανωριμότητα ή ο κρυμμένος υλισμός είναι που επιτρέπουν σε αυτό τον Δούρειο Ίππο να πέραση ανενόχλητος μπολιάζοντας στα μυαλά των νέων κυρίως ιδέες και επίκτητες συνήθειες οι οποίες προέρχονται απο καλυμμένες τεχνικές ελέγχου της σκέψεως .

Μία απο αυτές τις τεχνικές είναι και αυτή για την οποία γράφεται αυτό το άρθρο τώρα , η φαντασία και η πίστη είναι τα πιο ευάλωτα σημεία απο τα οποία μπορεί ένας άνθρωπος να γίνει  ”ηθελημένα " υποχείριο.

Αυτές οι τεχνικές ελέγχου " της μάζας" δεν είναι καινούριες , μια ματιά στα βιβλία του Γιώργου Μπαλάνου απο το 1978 αποκαλύπτει οτι βρίθουν τέτοιων τεχνικών απο τον τρόπο γραφής , τις υποβολές μέσω αθώων φαινομενικά τεχνικών διαλογισμού κλπ , αλλά ο Γιώργος Μπαλάνος ήτο κατάσκοπος πριν γίνει συγγραφέας οπότε αυτές οι τεχνικές μπορεί να αποσκοπούν και σε ίδιον όφελος.

Τι γίνεται όμως με μια άλλη κατάσκοπο την Παβλόσκαγια 13 , η οποία και αυτή με την ύποπτη αβάντα τότε των εφημερίδων, όχι μόνο έγινε διάσημη αλλά έγινε προσωπική σύμβουλος πάμπολλων πολιτικών προσώπων τα οποία έφταναν σε σημείο να δέχονται τις καθ"υπαγόρευσης εντολές της για κρατικά θέματα ...ο λόγος για την Ελένη Κικίδου.

Το 19 αιώνα ήταν της μοδός τα τραπεζάκια πνευματισμού , αμέσως πρίν απο αυτό ηταν ο Μεσμερισμός , στην μετεμφυλιακή Ελλάδα ήταν τα τραπεζάκια πνευματισμού απο την μιά και  στους μικρασιατικούς καταυλισμούς το "κουπάκι " , και όμως και εδώ ακόμα ξέρω απο πρώτο χέρι οτι υπήρξε ξένος δάχτυλος που υποκινούσε  τους κατάλληλους ανθρώπους τύπου Μπαλάνος και Κικίδου ώστε να μεταφέρουν "έξωθεν " πολιτικές εντολές σε πελάτες τους , πρόσωπα της πολιτικής κυρίως (εκείνη την εποχή ).

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα βρίσκουμε στις Εκλογικές κάλπες του 1951 των οποίων το αποτέλεσμα ηταν "παρέμβαση" μιας προόρισης  της προσωπικής καφετζόυς του Στρστηγού Πλαστήρα της Κας Βάσως .

Επίτηδες χρησιμοποιώ την λέξη παρέμβαση γιατί η κυρά Βάσω δεν προείδε τίποτα στο κουπάκι αφού ήταν εντεταλμένη των αμερικανικών συμφερόντων μέσω του τότε αμερικάνου πρέσβη Τζον Πιούριφόι ο οποίος με την σειρά του ήταν πελάτης της προ γιαγιάς μου...Τι ειρωνικό ε ?.

Ακριβώς σε αυτήν την περίοδο εμφανίζεται ο κος Αγγελος Ευαγγελίδης , που όλοι γνωρίζουν ως Τανάγρας.
Ο Αγγελος Τανάγρας λοιπόν ήταν που έφερε σε επαφή με τον Πνευματισμό τον 67χρονο Κωνσταντίνο Μελά ή Κοκό  , γιό του Μιχαήλ Μελά βουλευτού Αττικής και φίλου του Χαρίλαου Τρικούπη , αδερφού του αγωνιστή Πάυλου Μελά , και του ιδιαίτερου γραμματέα του βασιλέα Κωσταντίνου Α' , Γεωργίου Μελά.

Ο Κωσταντίνος Μελάς ( Κόκος) ήταν που έφερε σε επαφή τον Εμμανουήλ Τσουδερό με τον πνευματικό (υποτίθεται) κόσμο , γράφω υποτίθεται και θα εξειγήσω το γιατί σε λίγο.

Ο Εμ.Τσουδερός ήτο τακτικός πελάτης της πρόγιαγιάς μου στην οποία λόγο του ότι την γνώριζε ως " Δέσποινα" της είχε δωρίσει μια βυζαντινή εικόνα της Παναγίας Δέσποινας , γιατί πριν ακόμα αυτός γίνει αυτό που έγινε , μια μέρα όντας άσημος αυτός ακόμα την επισκέφθηκε και βλέποντας η Γραία το άστρο του , εντελώς δωρεάν του προέβλεψε την τρανή άνοδο και του έδωσε ενα φυλαχτό για να πετύχει ,όπως και έγινε.

Ο Εμ. Τσουδερός σύχναζε στις πνευματιστικές συγκεντρώσεις του Αγγέλου Τανάγρα και αλλων θέλω να ελπίζω , γιατί ευτυχώς κρατούσε λεπτομερή πρακτικά των συνεδρίων μετά των πνευμάτων και όποιος μπεί στην διαδικασία να τα διαβάσει πέραν των αλλων αναφορών , εκπλήσεται δυσάρεστα με την κατάφωρη φιλοβρετανική και αντικομουνιστική προπαγάνδα των πνευμάτων , που είναι εντελώς εξώφθαλμα ύποπτη για  "πνευματική οδηγία" , είναι προφανές οτι ο άγγλος πρέσβης έκανε οτι και ο αμερικάνος με την κα Βάσω στην υπόθεση της μή εκλογής Πλαστήρα !

...και άν σήμερα γελάμε διαβάζοντας τις φιλοβρετανικές φανφάρες που μόνο ένας καθαρά φίλαυτος άγγλος θα έγραφε , τις οποίες όμως ομολογουμένως ο κος Εμμανουήλ Τσουδερος πίστευε ως ευαγγέλιο , την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να δοκιμάσετε μια αθώα φαινομενικά συνταγή απο εναν "ειδήμων " σκεφτείτε πρώτα αυτές τις περιπτώσεις που ανέφερα.

Είναι το μόνο αντίδοτο στα νοητικά ναρκωτικά που σας βάζουν στο μυαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου