Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017


† ΝΕΚΡΟΦΟΒΙΑ †

Το όνομα μου είναι Άγγελος , καμία σχέση με το βαφτιστικό όνομα που σου δίνει ο νονός και ο παπάς στην εκκλησία.

Το δικό μου όνομα μου το έδωσαν οι άνθρωποι της μιάς νύχτας που πέρασαν απο την ζωή μου , για να πάρουν και να δώσουν ο,τι δεν μπορούσαν αλλού...

Αυτοί με ονόμασαν Άγγελο , και για να ξεχωρίζω, το έκανα tatoo, πίσω απο τον αριστερό μου ώμο.

Εναν άγγελο γυμνό - καθ' όλα χυδαίο , έκπτωτο , απο αυτούς που κανένας δεν αγαπάει , γιατί κανένας δεν πιστεύει οτι αξίζει σε τέτοια πλάσματα η αγάπη.

Και όμως , περισσότερο απο τον καθένα , τα πλάσματα αυτά περιμένουν , υπομένουν ,ποθούν όσο τίποτα άλλο τον ένα και μοναδικό αυτό άνθρωπο που με την υπομονή και την αγάπη του , θα τα μεταμορφώσει ξανά σε αυτό που πραγματικά είναι..... Άγγελοι της Αγάπης.

Είμαι μελλοντολόγος ... χαρτομάντης ...πνευματιστής ...κρυσταλλοσκόπος....ένας ακόμα δηλωμένος ελληνας απατεώνας , με επίσημο δίπλωμα σπουδών αγορασμένο απο τον Μπάρμπα Χαράλαμπο ,το μαγαζί με τα μαγικλίκια  που εχει τώρα πιά ο Μιχάλης Αττώνης , ο γιός του συγχωρεμένου Μπάρμπα Χαράλαμπου του ψευδού γέρου που όταν τον γνώρισα το 1962 , πουλούσε κάλτσες σε πάγκο στην Πλατεία Ταχυδρομείου στο Μοναστηράκι.

Μαλακίες...δεν είμαι σαν αυτούς τους Locus 7 & Nimbus 7 του Γιώργου Μπαλάνου  που προσκυνούν την Χ.Σαβαννή ως βασίλισσα της Μαύρης μαγείας στην Ελλάδα, τους λυκάωνες , ούτε έχω tatoo μάτι και αστέρι ή παράξενους σταυρούς στο μπράτσο ή ανάμεσα στα δάκτυλα μου , ούτε βάφω τα μαλλιά μου κόκκινα...

Έχω όμως μια μάυρη νεκροκεφαλή  tatoo ,και υπάρχει λόγος που είναι σε σημείο που δεν μπορεί να κρυφτεί , μια απλή νεκροκεφαλή , να μου υπενθυμίζει απο που ήρθα , και οτι πάντα ο θάνατος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτό που είμαι.

Είμαι μάγος ?....Ίσως αυτή είναι η σωστή λέξη .
Νεκρομάντης θα ήταν πιο περιγραφική.
Μιά άγνωστη φωνή μου τραγουδά απο τις σκιές , μια φωνή βαριά και ακανόνιστη καθώς ένας ρυθμός απο τύμπανα δίνει το tempo , τύμπανα που χτυπούν σαν καρδιοχτύπι .
Λόγια ακατάληπτα στην αρχή , τώρα φτάνουν μέσα στο κεφάλι μου με τρομακτική καθαρότητα

" Πως σε λένε " ρωτάει.
- Δεν έχω μνήμη , δεν θυμάμαι .
Απαντάει κάτι μέσα μου.
" Ποιά είναι ή μητέρα σου ; "
- Λα Βέβ ! Η χήρα...Λα Μαντούλ ! Γεννήθηκα μέσα απο το ιερό φέρετρο.
" Ποιός είναι ο πατέρας σου ? "
- Είμαι ενα ζώο, δεν έχω πατέρα.
" Ποιά είναι η γυναίκα σου ? "
- Είμαι παντρεμένος με την κυρά των τάφων.
" Ποιος είναι ο γιός σου ? "
-  Οι νεκροί δεν γεννούν.
Το βλέμμα μου προσηλώνεται στον μεγάλο σταυρό στα αριστερά του βωμού .
Σε αυτόν τον σταυρό δεν σταυρώθηκε κανένας σωτήρας , και όμως είναι ο πραγματικά αρχαίος σταυρός της αιώνιας ζωής , μιας ζωής που ξεκινά με τον θάνατο και ομως περιλαμβάνει την κατάργηση του .

Αδύναμα προσεύχομαι με μία προσευχή απο αυτές που πάντα ακούν οι πεθαμένοι , μια επίκληση προς όλες τις περιπλανώμενες ψυχές.

Prié pou' tou les morts
Pou'les morts 'bandonné nan gran bois
Pou'les morts 'bandonné nan gran dlo
Pou' les morts 'bandonné nan gran plaine.
Pou 'les morts tue pa ' couteau.
Pou' les morts tue pa' epeé.
Pou'tou les morts ,au nom de Mait' Cafou et de Legbà !
Pou'tou generation paternelle et maternelle.

Κάποιος άλλος παρεμβάλλεται στην προσευχή μου ψέλνοντας εναν ύμνο που  συναντάται στην Μπιζάγκο ....Οντά οβέντο μεμέ οντά μισν βεντό , ντιεκέ , Νταμπαλά Βεντό τέγκι νεγκ ακ α σιέλ...

...ancêtre et ancetère , Afrique et Afrique , au nom de Mait Cafou , Legbà , Baltazà , et Miroi...

Σκοτεινά σχήματα τρόμου εξυφαίνουν γύρω μας οι σκιές των αναμένων κεριών του βωμού.

Ο βωμός μπροστά μου είναι διαφορετικός απο αυτούς που συναντά κάποιος στο Voodoo Bizango.
Στην πλατειά επιφάνεια του , υψώνονται εικόνες των Λόα , ανάμεσα σε ζωρόχρωμες ελαιογραφίες του Wilson Bigaud .
Μικρά δοχεία καλυμμένα με διάφορα υφάσματα , τα γκόβι , δοχεία των ψυχών , κρατούν τα λόας και τα πνεύματα των νεκρών .
Τα κεφάλια αυτών που οι ψυχές είναι φυλακισμένος στα γκόβι , κρέμονται ολόγυρα σε κατάσταση μουμιοποίησης .


Με τα μάτια και το στόμα ραμμένα ,δεν μπορεί η ψυχή να αποδεσμευτεί απο το διατηρημένο σε αρίστη κατάσταση κρανίο .
Άντρες και γυναίκες που για κάποιον λόγο μπλέχτηκαν σε κάτι που δεν πρέπει ένας απλός άνθρωπος να γνωρίζει , αν δεν είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα , που ούτος ή άλλος είναι η ζωή του...


" Ποιος είναι ο γιος σου ? "
" Δεν έχω παιδιά . Οι νεκροί δεν γεννούν "
Η μορφή του παιδιού στον βωμό μου θυμίζει αυτό ακριβώς το σημείο της προσευχής της μύησης.

Μιά αποτυχημένη προσπάθεια ενός απο εμάς να καταστήσει το παιδι του αθάνατο , χωρίς την άδεια των δυνάμεων που απλόχερα μας χαρίζουν ζωή εδώ και πάρα πολύ καιρό τώρα.

Ενα παιδί που δεν πρόλαβε να ζήσει , να επιλέξει , ενα παιδί που δεν επιλέχθηκε.
Σε ενα μεγάλο πιάτο πάνω στον βωμό το κεφάλι ενός τράγου στολισμένο με χάντρες , ο μεγάλος σταυρός βρίσκεται στα αριστερά του βωμού .

Δεν είναι καλυμμένος με πολύχρωμα μαντήλια και δεμένος με χοντρά σκηνιά όπως ειναι η συνηθισμένη μορφή ενος βωμού Voodoo Bizango


 ούτε μια ατέρμονη στρατιά απο αγάλματα σε μέγεθος ανθρώπων παρακολουθούν παρατεταγμένα πίσω απο την πλάτη μας τις τελετές .

Στην βάση του βωμού μπουκάλια γεμάτα αλκοόλ που αρέσει στα πνεύματα , ουίσκι , βερμούτ , Μπράντο και φυσικά το " νερό της φωτιάς " , το πιό δυνατό τζίν.
Στα δεξιά του βωμού βρίσκεται η μαντούλ , το ιερό φέρετρο κοινός παρανομαστής των οργανώσεων Μπιζάγκο.

Δίπλα στην Μαντούλ βρίσκονται παρατεταγμένα παράξενα ανθρωπόμορφα δοχεία , τα λεγόμενα zobie botle
 Δοχεία ψυχών όπως και τα γκόβι , τα μπουκάλια των Ζόμπι αποσκοπούν σε κάτι χειρότερο απο το να φυλακίσουν μια ψυχή στο φυσικό μας πεδίο , οπου ο βόρβορος της σκοτεινιάς κοχλάζει στην ύλη.

Φτιαγμένα κατά ένα μέρος απο ανθρώπινο δέρμα , τα μπουκάλια των ζόμπι κρατούν όλα αυτά που αποτελούν την ψυχή , το πνεύμα και την νόηση ενος ανθρώπου κλεισμένα μέσα τους , αφήνοντας το σώμα σε μια " κενή " απο ψυχή ύπαρξη όπως ακριβώς γίνεται και κατά την λυκαωνική μύηση  , με μόνη διαφορά οτι ενώ οι περισσότεροι λυκάωνες και μασόνοι καταλήγουν μισοτρελοι εξαρτώμενοι απο το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά  , τα Ζόμπι υπόκεινται σε μιά τρομερή παραφροσύνη εξ"αιτίας των ψυχοενεργών συστατικών του κονκόμπρ που τους δίνεται κατά τακτικά διαστήματα προκειμένου να είναι συνέχεια υπο τον έλεγχο του μάγου.

Ο λόγος φυσικά για την περιβόητη Τάττουλα όπως την έλεγε ο ψεύδος μπάρμπας Χαράλαμπος Αττωνης , και έκτοτε έμεινε το όνομα αντί του σωστότερου ντατούρα.

Στην άκρη του δωματίου άλλη μια κούκλα θανάτου βρίσκεται υπό κατασκευή ....Ενα ακόμη ανθρώπινο απομεινάρι...

Όλοι οι άσχετοι και οι ψευτομάγοι με αφορμή την ντατούρα βρήκανε πάτημα και αναγάγουν κάθε φαινόμενο , συμπεριλαμβανομένων των Ζόμπι στα ναρκωτικά , οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στην δημιουργία των ζόμπι οπως στην περίπτωση τής γυναίκα μπροστά μου, δεν συμπεριλαμβάνονται στα παράνομα ναρκωτικά που διακινούνται στην αγορά .

Η σαποτοξίνη π.χ παράγωγο της πρόσληψης μιας ποικιλίας βοτάνων ή ζωικών προϊόντων ,  χρησιμοποιείται σε κάποια μέρη της Αφρικής ως ορός της αλήθειας , αν περάσει στον οργανισμό σε μεγάλες ποσότητες παρεμβαίνει στην διαδικασία αναπνοής των κυττάρων και φέρει τον θάνατο.

 Η γυναίκα αν και κλινικά νεκρή 
 ,παρ' όλη την αιμορραγία αναπνέει ακανόνιστα , η σαποτοξίνη στο αίμα της δεν είναι σε αναλογία που μπορεί να θεωρείται θανατηφόρα.

Το αίμα της γεμάτο απο ενα χημικό κοκτέιλ με διάφορα , και σε διαφορετικά ποσοστά ουσιών περιλαμβάνει: 
Δεψικό οξύ . Τοξική ρητίνη .Διυδροξυφενυλαλανίνη , και έναν αριθμό  αλκαλοειδών συμπεριλαμβανομένων της Προυεριενίνης και της προυριενδίνης ,καθώς και τετραδοτοξίνη.

Κοιτάζω τα έργα του Wilson Bigaud στον τοίχο και βλέπω την αιώνια μοίρα των ζόμπι.

Σκλάβοι κυριολεκτικά ψυχή και σώματι..
Κάποιος , κάποτε με είχε ρωτήσει αν όντως ξέρω κάποιο υπαρκτό ζόμπι.
Η αλήθεια είναι οτι έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους ζόμπι , και μάλιστα έτυχε να έχω σε φωτογραφία έναν απο αυτούς.

Κατηγορούν το Hollywood οτι έδωσε έμφαση σε κουκλάκια που τρυπάνε με καρφίτσες , και ζόμπι ενω το αληθινό Voodoo  δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό.....

Πολύ βολικό το να κρύβεται κάποιος πίσω απο το δάχτυλο του όταν ξέρουμε οτι αυτά όλα που ανέδειξε το Hollywood είναι η άκρη της ακίδας , ποιος δεν γνωρίζει τις αποτρόπαιες τελετές Πεϊθρό , ή την Μακούμπα , ή το καντομπλέ  , βεβαίως το πιθανότερο είναι να λάβεις την απάντηση οτι αυτά δεν είναι Voodoo , ή έστω οτι δεν είναι το ορθόδοξο Voodoo...

Για άλλη μια φορά το μεγαλείο των λέξεων και των εννοιών κάνει το θαύμα του... 

Μόνο το hoodoo δεν είναι Voodoo , γιατί είναι πρακτικές χωρίς πνευματικό υπόβαθρο , το Χούντου είναι πρακτική μαγεία , το Βουντού είναι η επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων με τον τρόπο που χρησιμοποιείται και απο τους Λυκάονες αφού άλλωστε ο περιβόητος " Τόπος των 7 " είναι οι Πλειάδες , ο τόπος καταγωγής και δράσης των 7 θεών / δυνάμεων  που έχουν κοινά σύμβολα με τους αρχαιοελληνικούς θεούς.

Ο Μαίανδρος , ο Διπλός Πέλεκυς , ο χρυσός κεστός που προκαλεί των πόθο και των ήμερο όλα αυτά που έχουν οι αρχαίοι έλληνες θεοί συναντόνται αυτούσια σε θεούς παλιότερους και πιο άγριους αν και τα γενικά χαρακτηριστικά ταυτίζονται σε βαθμό που προκαλεί εντύπωση. 


Ακόμα και ο Dabalah Vedo ο θεός Πύθωνας του voodoo, ταυτίζεται με τον δελφικό Πύθωνα .

Εδώ θα πρέπει να αναζητηθεί η αφετηρία του Βουντού στον Δελφικό Πύθωνα και την ιέρεια του Δελφίνα ( όνομα που σημαίνει " η μήτρα " , αφού είθισται εκεί να βάζουν μέχρι και σήμερα στο βουντού οι ιέρειες - Μάμπο- του Dabálah Vedo ενα ζωντανό φίδι που ουσιαστικά είναι η μορφή του θεού τους με τον οποίο ενώνονται με τον τρόπο αυτό ) , οι οποίοι αντίθετα με τον ελληνικό μύθο που θέλει να θανατώθηκαν αμφότεροι απο τα βέλη του Απόλλωνα , αυτοί φαίνεται οτι απλά μεταλαμπάδευσαν την λατρεία τους στην Αφρική .

Η Δελφίνα υπήρξε η πρώτη αναφερόμενη Mambo , και μέχρι σήμερα λογο της σχέσεως της με τον αρχαίο Πύθωνα , και με όσα αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη για τον Όφι που παρέσυρε στην πτώση τους πρωτόπλαστους λανθασμένα σχετίζεται για να μην πώ οτι με βάση κάποια εβραϊκής προέλευσης κείμενα ταυτίζεται με την Λίλιθ , με την οποία ουδεμία σχέση έχει ....

 Σε δύση και ανατολή η μορφή της Δελφίνης ή Δελφίνας παραμένει εδώ και αιώνες ίδια.

Στο γραφείο μελλοντολογίας που διατηρώ στην Αθήνα  http://www.adamakismellontologos.gr 
Δύο πράγματα έχω τα οποία κρατώ ως κόρη οφθαλμού μακριά απο βέβηλα χέρια:

Το ένα είναι το βιβλίο μαγείας που έχω απο την προγιαγιά μου 

Και το δεύτερο είναι ο σκελετός ενος μεγάλου ελληνικού φιδιού .

Το φίδι επειδή αλλάζει δέρμα σχετίζεται με την ιδέα της αθανασίας , ως όφις φυσικά είναι μορφή του Δελφικού Πύθωνα ή Dabalah Vedo του Βουντού , για εμένα είναι ιερό γιατί αυτό διδάχτηκα απο την μεγάλη μάγισσα Anem Kiyametlou  την προγιαγιά μου ή οποία ανήκε στην καταραμένη για τους μουσουλμάνους φυλή των Σενούσι που πιστεύεται οτι είναι όλοι μάγοι και των οποίων οι πρόγονοι λάτρευαν τον Ιερό Οφι πρωτού ο προφήτης τους προσηλυτίσει στην ισλαμική θρησκεία.


Αυτό όμως είναι το ένα σκέλος της πίστεως γιατί το δεύτερο σκέλος είναι το ιερό τσουκάλι που απο αιώνες ταυτίζεται με την μαγεία .

Στο χώρο μου υπάρχει ένα τσουκάλι για κάθε μορφή της αρχαίας αυτής θεάς που απο το όνομα της Μπριτζίτ στην γλώσσα των Κελτών  θα πει " η τρίμορφη " και  θα ερθει μεταγενέστερα στην Ελλαδα ως  Τρίμορφος Εκάτη που πριν ταυτιστεί με την Ενοδία ουσιαστικά ήταν ή ίδια η Μπριγκίτ που συναντάται μέχρι σήμερα στο Voodoo.

Εκάτη άλλωστε θα πει "εκλεκτή" αλλά μάλλον αρχική σημασία της λέξεως ηταν πιθανόν " Βασίλισσα " , άλλωστε είναι η Βασίλισσα των νεκρών.

cauldron ή μαγικό τσουκάλι :

Και τα δυό απο τα τρία δικά μου ιερά cauldron :


Μία προσεκτική ματιά στα αγάλματα των θεών του Voodoo φανερώνει οτι όταν ζούσαν στην εποχή των τιτάνων αυτοί οι θεοποιημένοι αρχαίοι μάγοι απο τότε ακόμα το cauldron θεωρούνταν ιερό , τελετουργικό - μαγικό σκεύος ...
Ο Chango Macho , στα ελληνικά Άρης με το cauldron ανά χείρας.

Είναι φανερό ότι το Voodoo είναι η συγχώνευση μιας πανάρχαιας θρησκείας με επίκεντρο το cauldron , και μιας ομάδας μεταγενέστερων μάγων - Λυκαώνων που είτε ήρθαν κυριολεκτικά απο τις Πλειάδες και ασπάσθηκαν την λατρεία της Μπρίγκιντ , είτε ή μαγικοθρησκευτικές τους τελετές σχετίζονται με τις Πλειάδες και πιο συγκεκριμένα με την Κελαινώ την Μαύρη Μητέρα απο την οποία φέρεται να προέρχεται τμήμα της Σολομωνικης που ονομάζεται Διαθήκη ή Goetia .

Άλλωστε όπως και σε κάθε βωμό βουντού έτσι και σε αυτόν που έχω μπροστά μου , δίπλα σε ενα μαυρισμένο απο τα χρόνια ανθρώπινο κρανίο με ελάχιστα δόντια , χωρίς την κάτω γνάθο να υπάρχει , πάνω στο οποίο αναπαυμένο έσταζε ενα παχύ κερί φτιαγμένο απο λίπος φωτίζοντας το ευαγγέλιο του Βουντού που διακοσμημένο με σειρές απο κόκκινες και μωβ χάντρες , καλυμμένο από σκόνη , ανέγγιχτο στέκει ακουμπισμένο στην επιφάνεια του βωμού ποιός ξέρει πόσα χρόνια , ένα φτηνό αντίγραφο του βιβλίου μαγείας  του " Μικρού Αλβέρτου "  μιά εκδοχή της σολομωνικής ουσιαστικά , ας μην γελιομαστε που είναι σημείο αναφοράς για την λατρεία του Βουντού , όπως και η βίβλος των πνευμάτων του Αλαν Καρντέκ.

★ ΠΑΑΡΑΛΟΟΥΑΤΣ ★


Στην διάλεκτος Μπάρμπαρα του Μάλι , υπάρχει μια συγκεκριμένη λέξη που στα ελληνικά θα πεί " Κατεστραμμένος άνθρωπος "  και δηλώνει ακριβώς αυτό που στο Βουντού ονομάζεται Νζάμπί και απο το Hollywood έγινε Ζόμπι.

Ο κατεστραμμένος άνθρωπος είναι ενα κουφάρι χωρίς νόηση και ψυχή το οποίο " καβαλάει" δηλαδή ζωοποιεί ο μάγος και το χρησιμοποιεί ακριβώς όπως χρησιμοποιούν οι λυκάωνες εναν άνθρωπο , θύμα τους.

Μπαίνοντας στο τμήμα της νόησης με τις πρακτικές που αναγράφονται στο βιβλίο Κοσμική Βιοδυναμική του Γιώργου Μπαλάνου , βλέπουν οτι βλέπει το θύμα , αισθάνονται , και μπορούν κυριολεκτικά να δούν ακόμα και τις πιο μύχιες σκέψεις του ή να ακούσουν τις εσωτερικές φωνές του νοητικού διαλόγου του πράγμα που έχω συναντήσει σε πολλά μέντιουμ λυκάωνες οι οποίοι πιάνοντας τα χέρια του πελάτη τους , περιγράφουν με απόλυτη ακρίβεια περασμένα γεγονότα της ζωής του ατόμου , σκέψεις και επιθυμίες αλλά όσον αφορά τα μελλοντικά γεγονότα απο πείρας λέω με απόλυτη σιγουριά ότι δεν μπορούν να προβλέψουν τίποτα με ακρίβεια , τις περισσότερες φορές δε , για να μην πώ όλες και ακουστεί κάπως , πέφτουν εντελώς έξω .

Η μήτρα και ό τάφος , δύο πύλες ζωής προς δύο διαφορετικές καταστάσεις ύπαρξης .
Το ζεστό σκοτάδι μέσα στα στενά τοιχώματα , ακούς τους χτύπους της καρδιάς της μάνας και το αίμα που ρέει στις φλέβες της , και αυτό είναι πιο πολύ συναίσθηση , παρά αίσθηση.

Η καρδιά αρχίζει να χτυπά τρελά , σαν κουβέρτα βαριά και μαύρη που σε πνίγει ο χώρος , πρέπει να βγεις είναι η ώρα να βγεις....

Χιλιάδες βελόνες περονιάζουν κάθε φλέβα , αρτηρία και το πιο μικρό αγγείο του κορμιού σου , ή πρώτη ανάσα ...
Ουρλιάζεις και ξεσπάς σε λυγμούς γεννήθηκες.

" Πως σε λένε " ρωτάει ο Bokor
- Δεν έχω μνήμη , δεν θυμάμαι .
Απαντάει κάτι μέσα μου η φωνή που ακούγεται σαν ξένη.
" Ποιά είναι ή μητέρα σου ; "
Το χέρι μου δείχνη το φέρετρο
- Λα Βέβ ! Η χήρα...Λα Μαντούλ !Γεννήθηκα τώρα μέσα απο το ιερό φέρετρο.
" Ποιός είναι ο πατέρας σου ? "
- Είμαι ενα ζώο, δεν έχω πατέρα.
" Ποιά είναι η γυναίκα σου ? "
- Είμαι παντρεμένος με την κυρά των τάφων.
" Ποιος είναι ο γιός σου ? "
-  Οι νεκροί δεν γεννούν.

Η μύηση ( Γιαγκούο) σε όλες τις μυστικές οργανώσεις προϋπόθετη τον θάνατο και την ανάσταση του μυούμενου , μπορεί βέβαια να εχει καταντήσει παιχνίδι λέξεων χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για την μασονία και τις περισότερες οργανώσεις , στο Βουντού όμως σε όλες του τις μορφές έχει σχεδόν κυριολεκτική σημασία.

Σε δηλητηριάζουν πεθαίνεις και ξαναζείς  παρ' όλο τον τρόμο που γεννά αυτό το μεταβατικό στάδιο , η ψυχή δεν χάνεται όπως συμβαίνει στους  λυκάωνες , τον σατανισμό , τους μασόνους καθώς εχει αντικατασταθεί απο κάτι άλλο , με φανερές τις αλλαγές στον χαρακτήρα και την συμπεριφορά.


Τα nzabie  δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο αλλά εξαρτημένοι καθώς είναι απο εναν γλυκό χυλό φτιαγμένο απο ζαχαροκάλαμο και ντατούρα μένουν πάντα σε μια ψυχεδελική κατάσταση με μόνιμη εξάρτηση απο το ναρκωτικό.

Τα Πααρόλόουατς , οι γνωστοί ζωντανοί νεκροί του Hollywood που πρίν απο χιλιάδες χρόνια όταν μεσουρανούσαν οι Μάγοι , αυτοί που η ελληνική μυθολογία ονομάζει Τιτάνες αποτελούσαν ολόκληρους στρατούς , τώρα πιά σπάνια και δύσκολα μπορούν να δημιουργηθούν και ακόμα δυσκολότερο να ελεγχθούν.

Για να κάνει ένας μάγος έναν άνθρωπο ζωντανό νεκρό πρέπει κατ'αρχήν νά τον ξέρει όσο εκείνος είναι ακόμα ζωντανός ,  πριν πεθάνει αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει ο bokor να του κλέψει την ψυχή και να την κλείση στο ιερό βάζο .

Ουσιαστικά όταν πια έρχεται αυτή η ενεργειακή μεταβολή που ονομάζεται θάνατος , η ψυχή δεν μπορεί να φύγει οπότε ο μάγος δημιουργεί απο το αιχμαλωτισμένο σε μια μόνιμα επιθανάτια κατάσταση περίπνευμα  ενα " αστρικο ζόμπι " , μια επικίνδυνη οντότητα ικανή για οτι χειρότερο , η οποία εξαρτάται απο το αίμα για τους ίδιους λόγους που περιγράφει στην Ιλιάδα του ο Όμηρος στο κεφάλαιο της Νεκρομαντείας.

Ο Νεκρομάντης πρέπει γρήγορα και κρυφά να πάει στον τάφο λίγες ώρες μετά την ταφή , να θυσιάσει ενα μαύρο κριάρι και με το αίμα του να κυκλώσει τον τάφο , τρείς φορές με φορά αντίθετη απο την φορά του ρολογιού , να ξεπλύνει με θαλασσινό νερό τον τάφο ,και το φέρετρο και αφού ο νεκρός βγεί τον γδύνουν και ο μάγος φοράει τα ρούχα του νεκρού δίνοντας του τα δικά του για να αναπτυχθεί ψυχικός δεσμός μεταξύ τους , τουλάχιστον αυτή είναι η μεσαιωνική εκδοχή του μαγικού.

Για να ξυπνήσει ο νεκρός χρειάζεται ένα μαγικό τυπικό που δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες και  συναντάται αυτούσιο στα Pharsalia: The Civil War by Marcus Annaeus Lucanus .


† Voodoo• Hoodoo ° you do ? †

Όταν κάποιος ψάχνει την απαρχή της λατρείας Voodoo συναντά την επικρατούσα άποψη ότι αυτό ξεκίνησε απο τους σκλάβους Yoruba που μετέφεραν την θρησκεία τους προς την πολιτισμένη δύση.

Οι πολιτισμένοι καθολικοί χριστιανοί , ως αυτόκλητοι εκλεκτοί του ενός και μοναδικού θεού ,θεωρούσαν τους μαύρους υπανάπτυκτους , αμόρφωτους , πρωτόγονους ειδωλολάτρες και τους συμπεριφέρονταν χειρότερα και απο τα  ζώα ,  αλλά ως εντεταλμένοι της θείας χάριτος ανέλαβαν με ζήλο την σωτηρία των ψυχών αυτών των ομολογουμένως κακόμοιρων πλασμάτων.

Οι αποικίες ήταν περιοχές στις οποίες κυριαρχούσαν ο γαλλικός και ο ισπανικός πολιτισμός με ισχύουσα θρησκεία τον καθολικισμό.

Έτσι έχουμε απο την μιά τους κατ" ευφημισμό πολιτισμένους και φιλάνθρωπος ιερείς που προσπαθούν με τα πιο βάρβαρα και αδυσώπητα μέσα να εκχριστιανίσουν τους βαρβάρους σκλάβους με την αιτιολογία οτι πρέπει να εξοριστεί ο διάβολος απο τις αμαρτωλές ψυχές  τους , την ώρα που το τελευταίο πράγμα που θα έκαναν αυτοί οι ανθρώποι που τόσο βίαια ξεριζώθηκαν απο την γή της πατρίδας τους , την φυλή και την οικογένεια τους , θα ήταν πέρα από την γλώσσα τους να απαρνηθούν την θρησκεία τους , ακριβώς την στιγμή που την είχαν ανάγκη περισσότερο απο ποτέ .

Στις αποικίες η λατρεία των αφρικανικών θεών απαγορεύτηκε με νόμο και ποινή ήταν ο θάνατος .
Κυριολεκτικά τους έσερναν στις εκκλησίες και τους μαστίγωναν , είτε πρόκειτε για άντρε , γυναίκες ή παιδιά προκειμένου να δεχτούν στην ψυχή τους τον αγαθό και φιλάνθρωπο θεό των κατακτητών.

Φαινομενικά μόνο,  οι σκλάβοι δέχτηκαν τον χριστιανισμό ,αφού εκ των πραγμάτων, ή συμπεριφορά των αφεντάδων τους και ο θεός τους στα μάτια των σκλάβων ήταν ενα και το αυτό με τον αρχέκακο διάβολο τον οποίο υποτίθεται ήθελαν να εκδιώξουν.

Αντιλαμβανόμενοι την υποκρισία των αρχόντων και των ιερέων οι σκλάβοι δεν δημιούργησαν άλλο ενα παρακλάδι του σατανισμού όπως έγινε στην Ευρώπη , φαινομενικά άρχισαν να λατρεύουν τα χριστιανικά είδωλα , την Αγία Τριάδα και όλα τα σχετικά , αλλά κρυφά συνέχισαν να είναι πιστοί στην παλιά τους θρησκεία .

Το Voodoo δεν έχει γεννηθεί ακόμη απλώς οι σκλάβοι μεταμφίεσαν τους θεούς τους .

Η αλήθεια είναι πως οι αφρικανικές φυλές έχουν μια απίστευτα πλούσια θρησκεία ανάλογη της Ινδίας με αμέτρητους θεούς που και στις δυο περιπτώσεις οι άνθρωποι ανάλογα με το ζητούμενο ή αν θεωρούνται εκλεκτοί κάποιου συγκεκριμένα θεού , έκαναν και τις ανάλογες εκκλήσεις στον καθένα προσωπικά.


Δεν είναι τυχαίο πως οι εθνολόγοι πιστεύουν οτι η αφρικανική είναι η αρχαιότερη θρησκεία του κόσμου , ενω το Voodoo είναι η σύγχρονη εκδοχή της.

Στο αρχικό μοτίβο υπήρχαν ειδικές τελετές για τον εκάστοτε θεό , και για κάθε ξεχωριστό αίτημα , το οποίο συνοδευόταν απο τα ανάλογα μάγια , πράγμα που δείχνη έμπρακτα την λεγόμενη " Ελευθερία βουλήσεως απο τον θεό " πράγμα για το οποίο μιλάει και το χριστιανικό ιερατείο μπερδεύοντας λέξεις και αλλάζοντας τις ερμηνείες για να αποδείξει οτι ή μόνη επιλογή είναι η δογματικά επιβεβλημένη , οπότε η όποια ελευθερία μένει ως λέξη κενή νοήματος.

Αυτή ή ελευθερία επέμβασης στο πεπρωμένο , πάντα με την σύμφωνη γνώμη του θεού στον οποίο δίδεται κάποια προσφορά,  για καλόπιασμα ή Τάμα που λένε εδώ στην Ελλάδα, κάνει αυτήν την θρησκεία ο,τι πιο αυθεντικό και σύνθετο συνάντησε ποτέ ο οποιοσδήποτε ερευνητής θρησκειών , με την διαφορά οτι αυτή η θρησκεία δεν είναι ανθρώπινο δημιούργημα .

Έχοντας ιερές γραφές και χώρους λατρείας όπως όλες οι θρησκείες , δεν έχει ιερατείο , ούτε δόγμα και όμως αυτή η θρησκεία της πρωτόγονης κοινωνίας κατάφερε όχι μόνο να επιβληθεί αλλά και να αφομοίωση τόσο τους κατακτητές , όσο και όλες τις ανιμιστικές φυλές με τις οποίες ήρθαν σε επαφή οι εξεγερμένοι μαύροι καθοδηγούμενοι απο μασονικά τάγματα ( της περικνημίδας) προκειμένου να εγκαθιδρυθεί ενα νέο σύστημα ισότητας και αδελφοσύνης , άσχετα αν πέρασαν αιώνες μέχρι να αποκτήσουν στην πράξη οι μαύροι της Αμερικής ίσα δικαιώματα με τους λευκούς.


Στον Αμερικανικό νότο και συγκεκριμένα στους βάλτους της Λουϊζιάνα γεννήθηκε αυτό που ΣΗΜΕΡΑ ονομάζεται Voodoo.

Οι απελευθερωμένοι σκλάβοι βρήκανε ντόπια μαγική  χλωρίδα  ακόμα και θαυματουργό νερό ,
και μια μακρά μαγική παράδοση απο ντόπιους αμερικάνους  την οποία αφομοίωσαν και μέσω των Blues de Bayou ,των λαϊκών τραγουδιών της Λουϊζιάνα το Voodoo με αυτό το όνομα άρχισε να ακούγεται ευρύτερα.

Μορφές σαν την Marie Catherine Laveau που έζησε και έδρασε ως δυνατή μάγισσα αυτού που σήμερα ονομάζεται Voodoo στην Λουϊζιάνα
Έχουμε σήμερα την θρησκεία του Voodoo απο την μία , και απο την άλλη την πρακτική εφαρμογή μαγείας χωρίς θεούς , επικλήσεις και πνεύματα που ονομάζεται Hoodoo.

Σήμερα με πολλά εκατομμύρια πιστούς αυτή η ανιμιστική λατρεία έχει εξελιχθεί και δεν μπορούμε να μιλάμε για το Vodoo σαν μία και μοναδική  θρησκεία που αγκαλιάζει Αφρική και Αμερική.

Η Αϊτινή εκδοχή είναι Voodoo.
Στην Βραζιλία είναι το Mayobe , αλλά υπάρχουν επίσεις και το Κατομπλέ , η Μακούμπα κα.
Στην Τρινιδάδ είναι Σάγκο.
Στην Νέα Ορλεάνη είναι η Obeah.
Στην Κούβα ονομάζεται Λοκούμι.
Στην σύγχρονη Νέα Υόρκη το συναντάμε ως Santeria.

Θεοί και πνεύματα απο την τρομακτική αρχαιότητα μέχρι τον Χριστό , μια πριγκίπισσα των Ίνκα , και ενας επαναστάτης του Μεξικό μέχρι και η Μαρί Λάβω δεν είναι πλέον μόνο άγιοι για όσους πιστεύουν σε κάποια απο τις μορφές της ανιμιστικής λατρείας που ανέφερα αλλά ισχυρά αυτόνομα θεοποιημένα πνεύματα με πιστούς και μεγάλες δυνάμεις.

( Η Μαρί Λάβω ως ισχυρό πνεύμα της αριστερής ατραπού ).


Είναι ενδιαφέρον και θα έπρεπε να μελετηθεί βαθύτερα και πιο εμπεριστατωμένα η απαρχή του Βουντού , είναι αλήθεια το ότι κατάγεται απο φυλές σαν τους Γιορούμπα της Αφρικής ή οποίοι πιθανόν ως σίγουρα είχαν επηρεαστεί απο τους αρχαίους αιγύπτιους , οι οποίοι με την σειρά τους είχαν επηρεαστεί απο τους έλληνες διαφορετικά δεν μπορούν να εξειγηθούν τα κοινά σύμβολα των θεών της ανιμιστικές αυτής λατρείας , με αυτά των αρχαίων ελλήνων θεών.

Τα ιερά σχέδια στο δάπεδο ( Veve) συναντόνται και στον ινδουισμό , όχι ταυτόσημα βέβαια , αλλά δεν τα βρίσκουμε στην Ελλάδα ή την Αίγυπτο ή την Μέση Ανατολή !


Απο την άλλη θεότητες όπως η Παναγία Γοργόνα ή Yemaja συναντάται αυτούσια ως θεά της αγάπης στα Ουγκαριτικά κείμενα , το ίδιο και η Yemanja κυρά των θαλασσών στην μορφή της ως γυναίκα που περπατά πάνω στην θάλασσα και είναι η Αστάρτη που περπατά στα νερά των ουγκαριτικών κειμένων.


Erzulie Freda είναι η αρχαιοελληνική Αφροδίτη ή οποία όμως δεν φορά τον μαγικό χρυσό κεστό που φορά ή αντίστοιχη αφρικανική θεά της αγάπης , η οποία ήταν μάγισσα που θεοποιήθηκε και πολύ πιθανόν να είναι η αρχαία ελληνική Αφροδίτη Μέλαινα.

Ο λόγος για την Orixa Oshun της οποίας το απλό ένδυμα αντέγραψε πρόσφατα και εμφανίστηκε η διάσημη αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyonce
δείχνοντας μας πως έμοιαζε η θεά της αγάπης ή μαύρη Αφροδίτη την εποχή που βάδιζε στην γη της οποίας ο " Μαγικός Κεστός " αιχμαλώτιζε τους πόθους !


Orixas : Orisha : Εγρήγοροι & Εκλεκτοί.
Σήμερα με την υλιστική άποψη που έχουμε για τον κόσμο γύρω μας φαντάζει απίθανο να ηταν άνθρωποι αυτοί που σήμερα λατρεύονται στο Voodoon ως θεοί.
Δαίμονες , θεοί ή πνεύματα φαντάζουν ώς προϊόντα πίστεως και δεισιδαιμονίας απο την μιά , και απο την άλλη,  πνέυματα δυνάμεων αφηρημένων που όμως προσωποποίηθηκαν χάρην της πίστεως όπως π.χ η Ωκεανίδα θεά Aje Salunga που πέρα απο την εξουσία της στην υδάτινη απεραντοσύνη δίνει πλούτο σε όσους προσεύχονται σε αυτήν , και απο την άλλη θεραπεύει όλες τις ασθένειες ψυχικές ή σωματικές , ή αν οργιστεί τις φέρνει κάνοντας την πιο απλή ασθένεια θανατηφόρα , ή μορφή της και οι ιδιότητες της ταυτίζονται απόλυτα με την αρχαιοελληνική Ωκεανίδα θεά Θέτιδα της οποίας το ιερό ως Θέτιδα υγεία υπήρξε στην Τήνο.

Οι θεότητες των Yoruba , οι θεοί του Voodoo  δηλαδή λέγονται Ορίσας.

Στην αφρικάνικη διάλεκτο Yoruba , το δεύτερο συνθετικό Ri σημαίνει αυτόν που βλέπει - παρατηρεί κάτι , είναι δηλαδή οι παρατηρητές των ανθρώπων , όπως γράφει και η χριστιανική παλαιά διαθήκη για τους αγγέλους που " είδαν " τις Κόρες των ανθρώπων.

Η κατάληξη της λέξεως -σα , σημαίνει ο εκλέγων , αυτός που διαλέγει τους ανθρώπους όπως οι άγγελοι διάλεξαν τις κόρες των ανθρώπων.

Εδώ μπαίνει και η Εκάτη  που την βρίσκουμε στο Voodoo ως Mama Brigit , απο το κελτικό όνομα που θα πει " Τρίμορφη "  ή Τρίμορφη Εκάτη όπως είναι γνώστη και στην αρχαία ελληνική μυθολογία ονομάζεται και Εκάτη που θα πεί " Εκλεκτή " όμως υπάρχει και η πιθανότητα το όνομα Εκάτη να ερμηνεύεται και ως " Αυτή που εκλεγεί " , πράγμα που θα έδειχνε την στενή σχέση της αρχαίας Ελλαδας με αυτό που σήμερα ονομάζουν Voodoo.

Η Εκάτη ως Τιτανίδα , και οι υπόλοιποι θεοί ως Τιτάνες μας ξαναοδηγούν στους αρχαίους εκείνους " παρατηρητές " που ήρθαν στην γή και έγιναν πολύ δυνατή μάγοι ανάμεσα στους ανθρώπους , και μέσω αυτών οι θνητοί μπορούν να προβλέψουν και να αλλάξουν κατά το δοκούν το πεπρωμένο τους ...

Μιά ματιά στους θεούς του Voodoo της Ubanda κλπ φανερώνει οτι δεν είναι καθόλου αφηρημένες δυνάμεις και στοιχεία της φύσεως , ήταν πρόγονοι και ακόλουθοι της Voodoo όπως και αν αυτή ονομαζόταν στην εποχή τους.

Μεταξύ αυτών βρίσκουμε την Ιεζάβελ , τον Σολομώντα και τον Σάκα των Ζουλού !


Medium Evan's Adamakis
( Voto ) ~~°

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου