Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017


        ★ ΧΡΥΣΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ★

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ενα πασίγνωστο άγαλμα του οποίου την σημασία δεν μπόρεσαν ποτε να αντιληφθούν οι αρχαιολόγοι ,λόγο ελλείψεως μαγικής γνώσης !

Η Αφροδίτη της Μήλου δεν είναι πόρνη , ούτε συμβολίζει μια εκδιδόμενη γυναίκα , το άγαλμα αυτό είναι ένα φυλακτό καλής τύχης σε φυσικό μέγεθος , σκοπός του ήτανε ή προστασία και η καλοτυχία και αυτήν την σημασία έχει μέχρι και σήμερα μιάς και η μορφή αυτή συγκεκριμένα παραμένει αυτούσια   στην " Εικόνα της Σελήνης " της Σολομωνικής σύμφωνα με την οποία  :

" Όταν ο ήλιος ευρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου ,σε μέρα και ώρα Σελήνης  ποίησον ασημένιο είδωλο γυναικός κρατούσης είς τας χείρας αυτής ρόκκαν κλώθουσα.

Αυτό το μέρος της συνταγής φανερά έχει αρχαιοελληνική προέλευση και αυτός πιθανόν ήταν ο λόγος που συναντάμε σε καθημερινής χρήσης αντικείμενα μορφές γυναικών που κλόθουν , ο ρόλος τούς δεν ήταν διακοσμητικός αλλά ήταν τα " γούρια" της εποχής .

Η συνταγή συνεχίζει : Χάραξον δέ με την Μάχαιρα της τέχνης επί του μετώπου αυτής τα εξείς ονόματα " ΣΙΟΛΕΜ * ΛΟΔΑΡ * ΙΑΧΛΩ " , εις το ( γυμνό ) στήθος της το ονόμα " ΕΚΠΑΓΜΟΣ" , εις την δεξιά χείρα το όνομα " ΣΚΑΒΟΪΜΙΟΝ " και εις την αριστερά " ΟΧΛΙΔΩΝ " .

Είτα κάπνισον αυτήν μετά στήρακος και γαλβάνης , και θέσεν αυτήν εις το κατώφλιον του καταστήματος σου ίνα αί εργασίαι σου ευοδωθούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου