Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017Ισχυρά φυλαχτά :

 ★ Magen David adom ★
  σε ασήμι 925° ή χρυσάφι.

Τηλ:215 555 7893 & 215 555 7550.

 ★ ΕΞΑΛΦΑ  ή ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ  ★Το αστέρι του Δαβίδ, ή  magen Δαβίδ δηλαδή η  "ασπίδα του Δαβίδ", είναι ένα ισχυρό μαγικό σύμβολο αποτελούμενο απο ενα εξάκτινο αστέρι που διαμορφώνεται από δύο ισόπλευρα τρίγωνα πλαισιωμένα απο πλανητικά ή ζωδιακά σύμβολα .

 Παίρνει το όνομά του από την παράδοση ότι ο Δαβίδ το έφερε πάνω  μια  διαμορφωμένη ασπίδα ανάλογη του Αχιλλέα , κατά τη διάρκεια της νίκης του επί του γίγαντα Γολιάθ .

 Οι πιο μυστικές πτυχές του συμβόλου αναζητούνται στο Ταοϊστικό σύμβολο για το Yin και Yang.

Το εξάγραμμο που δομή την ασπίδα ( φυλαχτό) είναι υποδηλωτικό μιας εξαιρετικά σημαντικής ενότητας και μιας ένωσης των αντιθέτων και είναι ένα ισχυρό σύμβολο του μακρόκοσμου (Θεός, σύμπαν ή οι υψηλότερες ενέργειες), και της σχέσης μεταξύ του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου (ανθρωπότητα, η Γη ή οι ανθρώπινες ενέργειες).

Το σύμβολο έχει ισχυρές συνδέσεις με τον Καβαλισμό, με το τρίγωνο προς τα πάνω (το σύμβολο του στοιχείου της πυρκαγιάς) που αντιπροσωπεύει το επιθυμητό της πρόθεσης του ανθρώπου να φθάσει ή να επιστρέψει στο θείο, και στο τρίγωνο προς τα κάτω (το σύμβολο του στοιχείου του ύδατος), που δηλώνει την κάθοδο του θείου ,αυτά τα δύο συναντιούνται στο κέντρο του αστεριού, εκεί το σημείο της ισορροπίας και της αρμονίας επιτυγχάνεται.

Το αστέρι του Δαβίδ είναι μερικές φορές γνωστό ως αστέρι του δημιουργού, στο οποίο κάθε ένα από τα έξι σημεία αντιπροσωπεύει μια ημέρα της εβδομάδας και το κέντρο αντιστοιχεί στο Σάββατο , με τις ανάλογες πλανητικές αντιστοιχίες.

Το Magen David (ασπίδα του Δαβίδ, όπως είναι συχνότερα γνωστό  το αστέρι του Δαβίδ) είναι το σύμβολο που συνδέεται σήμερα με τον Ιουδαϊσμό, αλλά αυτό είναι πραγματικά ένα σχετικά νέο εβραϊκό σύμβολο.

 Υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει την Ασπίδα του Δαβίδ , αλλά δεν υπάρχει πραγματικά καμία αναφορά γι' αυτό σε οποιαδήποτε πρόωρη ραβινική λογοτεχνία.

 Στην πραγματικότητα, το σύμβολο είναι πάρα πολύ σπάνιο στην πρόωρα εβραϊκή λογοτεχνία και στα έργα τέχνης των Εβραίων οπότε μπορούμε να καταλάβουμε οτι είναι άλλο ενα ξένο δάνειο πιθανότητα αρχαίας αιγυπτιακής προέλευσης με ισχυρό μαγικό χαρακτήρα μιάς και το σύμβολο των συνδυασμένων ισόπλευρων τριγώνων είναι κοινό στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, οπου θεωρείται ισχυρό μαγικό φυλαχτό.

Εμφανίζεται περιστασιακά σε πρόωρο εβραϊκό έργο τέχνης, αλλά ποτέ ως αποκλειστικά εβραϊκό σύμβολο.

Στο 17ο αιώνα, έγινε μια δημοφιλής πρακτική να τεθεί το σύμβολο έξω από συναγωγές, για να τις προσδιορίσει ως εβραϊκούς ναούς λατρείας με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που ένας σταυρός προσδιορίζει ένα χριστιανικό ναό για τους Χριστιανούς.

 Δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξήγηση γιατί αυτό το σύμβολο επιλέχτηκε, από κάποιο άλλο σύμβολο.

Το Αστέρι του Δαβίδ κέρδισε τη δημοτικότητα ως σύμβολο Ιουδαϊκό, όταν υιοθετήθηκε ως έμβλημα στη σιωνιστική μετακίνηση το 1897, αλλά το σύμβολο συνέχισε να είναι αμφισβητούμενο για πολλά ακόμη έτη. Όταν το σύγχρονο κράτος το Ισραήλ ιδρύθηκε, υπήρξε μεγάλη συζήτηση πέρα από εάν αυτό το σύμβολο πρέπει να χρησιμοποιηθεί στη σημαία.

Σήμερα, το Αστέρι του Δαβίδ είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο Ιουδαϊκό σύμβολο. Εμφανίζεται στη σημαία του Ισραήλ, και το ισραηλινό σύμβολο του Ερυθρού Σταυρού είναι γνωστό ως Magen Δαβίδ Adom.

πηγή: http://dragonblood.forumgreek.comΑσημένιο Magen Δαυίδ :

Ενεργοποιημένο , κατάλληλο για προστασία σπιτιού , μαγαζιού , ανθρώπου , αυτοκινήτου.
Τιμή : 326.90€.


Χρυσό Magen Δαυίδ:

Ενεργοποιημένο , σας αποστέλεται σε βελούδινη διακριτή συσκευασία .
- όχι με αντικαταβολή- 

Τιμή : 680€.

Για παραγγελίες Τηλεφωνήσατε στους αριθμούς 215 555 7893 & 215 555 7550.
Κος Evan's Adamakis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου